juli 3, 2020
 • facebook
 • twitter
 • Väntar på att kurserna hämtas..
ISSN 2003-5926
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Blancolana.se

 • 2019-03-14 12:51
 • Redaktionen

Ska du renovera köket? Åka på segelsemester och det enda som fattas är segelbåten? Kanske har kyl och frys stämplat ut och du behöver köpa nytt? Då kanske det enda som saknas är tillgångar i form av pengar för att dina investeringar skall gå i lås. Vid privatkonsumtion är det därför vanligt att blancolån genomförs för att kunna finansiera kalaset utan att bli ruinerad på turen.

Ett blancolån bygger på att du lånar utan säkerhet, och folk ställer sig därför frågan om blancolån är farligt och riskfyllt. Då skall man komma ihåg att uttrycket ”utan säkerhet” gäller långivaren, inte dig som låntagare. Ett lån med säkerhet är t.ex. blancolånets motsats kallat hypotekslån, där man t.ex. kan sätta huset eller sin bil som säkerhet och långivaren kan inkassera denna om lånet inte skulle bli tillbakabetalat efter överenskommelse.

Det som blancolån har gemensamt med många andra typer av lån är att det sker en bedömning på din kreditvärdighet, där man tittar på faktorer som lön, tidigare lån och din förmåga att betala tillbaka pengarna du lånar. Vid blancolån är detta ett otroligt viktigt moment då det är här den individuella räntan sätts. Denna baseras utifrån dina specifika förutsättningar i ansökan samt den kreditupplysning som tas i samband med bedömningen.

Som bekant finns det ju olika typer av lån – billån, båtlån, husvagnslån eller renoveringslån. I exempelvis ett husvagnslån finns det två olika typer av lån beroende på om du planerar att köpa en begagnad eller helt ny husvagn. En husvagn kan vara en enkel väg till ett roligare och mer njutbart liv. Med husvagnen kommer semestern närmre och weekendresorna blir flera eftersom allt blir så mycket enklare med din husvagn. Det många inte vet är att denna förlängda arm till en känsla av frihet inte är långt bort. Blancolånet gör det enkelt för dig att finansiera ditt köp. Se dock till att få det bästa blancolånet, annars kan detta bli en dyr historia. Hos de traditionella långivarna blir din ansökan om lån ofta inte beviljad om du hade tänkt köpa en begagnad husvagn. Här accepteras lånet i många fall bara om du köper en ny husvagn ifrån en godkänd fackhandlare. Här är däremot blancolån till din fördel eftersom du inte behöver ange vad du planerar att köpa med de lånade pengarna. Med blancolån krävs det inte heller alltid att du har fast anställning eftersom lånegivarna ser till hela din ekonomi och din betalningsförmåga och i regel kan långivarna låta dig teckna ett husvagnslån även om du tidigare har fått ett negativt besked från din bank.

En annan typ av frihetskänsla är ju att färdas över vattnet med båt, och det många inte vet är att möjligheten till en kontantinsats och därmed ett lån till en båt inte är långt bort tack vare ett helt vanligt blancolån. Det fnns ju två olika typer av lån när man skall köpa båt. Det finns lån med säkerhet och så finns det blancolån. Vid ett lån med säkerhet fungerar båten som pant. Utlåningen blir därför mindre riskfylld för långivaren och därför bli räntan relativt låg. Detta lån för dock med sig en del krav. Om du vill låna pengar med säkerhet till en båt krävs det att du kan betala en viss procent av båtens kostnad själv, en så kallad kontantinsats som ofta ligger runt 20% av båtens kostnad.

Om du däremot vill köpa båten av en privatperson eller av en närstående kan du låna pengar genom ett blancolån eftersom du här inte behöver uppge vad du skall ha pengarna till. Vanligast är att man lånar pengar till kontantinsatsen för båten. Räntesatsen på ditt båtlån regleras efter din ekonomiska situation i dagsläget. Det är dock klokt att tänka på att jämföra olika långivare för att se vilka som kan möta dina behov. Har du en betalningsanmärkan måste de acceptera kunder med detta.

Som tidigare nämnt är det vanligt att man tar ett blancolån till en kontantinsats eller delar av en kontantinsats. Lån som kräver kontantinsats enligt svensk lag är exempelvis bostadslån där du behöver gå in med 15% i kontantinsats. Innan du tar blancolånet till ditt bolån är det dock bra att räkna på dina framtida månadskostader för att säkerställa att du kommer ha råd att betala av dina lån. Ett blancolån kan därför vara ett bra alternativ om det inte handlar om för höga belopp. Även här är det viktigt att jämföra olika aktörer för att få lägsta möjliga ränta. På sajten Blancolåna kan du exempelvis hitta och jämföra blancolån från långivare och låneförmedlare väldigt snabbt och enkelt.

Bostadsköp är en stor affär och något man bör ha minst lika stor respekt för, trots detta ställer inte långivarna likvärdiga krav på sina låntagare. Detta är till låntagarens fördel och barriären till bolån blir allt lägre tackvare blancolån och ett modernt synsett på låntagares livssituation. Här syftar vi främst på de långivare som beviljar lånen även om du inte har fast anställning. Idag finns det helt enkelt fler typer av anställningar och en timanställd eller egenföretagare kan tjäna betydligt mycket mer än en person med en fastanställning. Därför blir det inte omöjligt att ta ett blancolån även om du inte har en fast anställning.

Detta är en betald redaktionell artikel
 
ads

Tips