april 21, 2019
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • Väntar på att kurserna hämtas..
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Finanssvepet – klippare i fastighetssektorn?

 • maj 26, 2015
 • Redaktionen
Det tisslas och tasslas om att en sättning kommer, kanske redan i juni? Hur många är det som har tänkt att lätta på portföljen inför midsommar? Ett fiskespö med lång lina kan löna sig på börsen i sommar.  

 

Börsteater. Det låga budet som blev ett högt bud. Som blev ett handelsstopp som dagen efter blev ett indraget bud. ”Om Pascal eller Mikael hade några kulor hade de lyft på luren nu, i sina aktieägares intresse. Den här affären föll eftersom personliga egon kom i vägen” ska Gravity4 vd Gurbaksh Chahal ha sagt till di.se om Tradedoublers ordförande och vice ordförande. Underhållningsvärdet är det inget fel på men vidare förtroendeingivande är det inte. 

 

Ingen har köpt några aktier. Anklaga mig aldrig för insiderhandel igen, är det uppfattat!?” ska Chahai ha svarat på frågan från di.se om någon på Gravity4 har köpt aktier innan budet.

Tradedoubler redovisade sedan mailkommunikationen i ett pressmeddelande på fredagen. Slutligen förbjöd FI uppköpserbjudandet då Gravity4 inte följt börsens uppköpsregler. 

 

De tidigare styrelseledamöterna i Shelton Petroleum, Maks Grinfeld och Mats Jansson, fick inte ansvarsfrihet vid bolagets stämma förra veckan. Kritiken handlade om att de inte hade verkat för aktieägarnas bästa utan i första hand arbetat för Petrogrand, ett annat oljebolag med verksamhet i Ryssland. De både bolagen har historik av korsägande, bud på varandra och högt tonläge sedan tidigare. Maks Grinfeld var vd i Petrogrand fram till i april 2015, då han fick han sparken från sin post.

 

Aktivistfonden Elliott Capital går kort Fredrik Lundberg och blankar 0,55 procent av kapitalet i Industrivärden. Så mycket har inte varit blankat i Industrivärden sedan förra året, då Nomura International blankade 0,57 procent. Blankning över än 0,5 procent av aktiekapitalet måste tillkännages till Finansinspektionen. Industrivärden är det enda bolag i Sverige som Elliott Capital har blankat över 0,5 procent. Det skriver di.se 

 

Comfort Window Systems avnoteras från Aktietorget den 8 juni. Anledningen är att bolaget har skulder till handelsplatsen i form av förfallna obetalda fakturor. Kursen faller, efter beskedet, med 80 procent till drygt 40 öre vilket fortfarande motsvarar ett börsvärde om knappt 3 MSEK. Det känns dyrt för ett bolag som efter många år fortfarande inte kan visa någon försäljning.  

 

Veckans bud på Partnertech kan vara en trigger som får fart på mer klassiska småbolag. Även om småbolagen har haft en bra kursutveckling under de senaste två åren har det mest varit hype kring läkemedel men mindre kring traditionell verkstad och industri. 

 

Invisio som levererar hörselskydd för krävande miljöer godkändes för notering på Nasdaq Stockholms huvudlista i tisdags. Flytten från First North Premier gladde marknaden och kursen är sedan beskedet upp cirka 10 procent. Invisio har utvecklats bra under året efter hög tillväxt och förtroendeingivande ordrar. IVSO är en aktie som kan vara intressant att fynda på rekyl om det uppstår tillfällen under sommaren. 

 

Inpsplorions (nanoteknik) nyemission inför listning på Aktietorget övertecknades drygt 8 gånger. Än finns det sug i marknaden. 

 

Klippare i fastighetssektorn?Vanligt är att bolagets fastighetsportfölj redan sålts i ett par transaktionssteg och kanske delats upp och satts ihop med andra bestånd, så att insiders i de publika bolagen (inklusive storägare) redan på förhand har tagit hem en del av kapitalet genom att stå som säljare längs vägen.” Läs hela Per Agermans krönika på realtid.se 

 

Telia anklagades i veckan återigen för att ha mutat till sig licenser, denna gång i Azerbajdzjan. Aktieägarna tar det men en gäspning och kursen ligger stabilt omkring Gundes vilopuls. 

 

Peptonic Medical (Aktietorget) som forskar på Oxycotin fick ett uppställ på drygt 10 procent under onsdagen. Det efter att aktien hade nämnts som intressant av Mikael Syding, tidigare analytiker/förvaltare på Hegdefonden Futuris, i en intervju med Börspodden. En av Börspoddens klart mest intressanta intervjuer hittills.  

 

Vice Riksbankschefen Per Jansson meddelar valutaspekulanterna att Riksbanken när som helst kan komma att agera på valutamarknaden för att sänka kronan. Han tillägger även att det inte finns något golv för reporäntan. 

 

På räntemarknaden råder det stiltje. De långa räntorna har konsoliderat under de senaste två veckorna. Den svenska tioåringen ligger på 0,76{031dbc6796ad9347cb52ab3b7d7993539529a8a28732a735adbd531be7edfbb6} vilket är endast 10 punkter ifrån vårens toppnotering.

 

Privata Affärer listar de bästa betalkorten för utlandssemestern. Yes, ICA ligger bra till i år också. 

 

Alla vinner! Tre pressmeddelanden från Skanska via Cision

 
ads

Tips