Förra året spenderade människor 8.9 miljarder timmar på att se på videospelande på Amazons streamingplattform Twitch.

Tyler ”Ninja” Blevins är den mest populära streamaren på Twitch.

För att spela och streama ett spel från Electronic Arts, ”Apex Legends”, tjänade han 1 miljoner dollar, skriver Business Insider.

Electronic Arts Inc. och Activision Blizzard Inc., är bland de utgivare som gör stora utbetalningar för realtidssändingar eller live streams från gamers.

Blevins var en av alla de dussintals spelare som betalades för att spela ”Apex Legends” dagen det gavs ut.

Gruppen med spelare delade sitt spelande och använde hashtagen #ApexPartner på sociala medier för att hjälpa till att promota och visa att deras streamande var sponsrat innehåll.

Följden blev att hashtagen #ApexPartner, hjälpte spelet Apex Legends att dra in över en miljon spelare under det första dygnet.

Även om hashtagen och gruppen spelare bara varade under den första dagen, hade spelet inom den första månaden över 50 miljoner spelare. Det ligger 2:a på listan över populära spel, efter ”Fortnite”.

”Att ha kändisspelare som streamar sitt spelande är en viktig del av verksamheten”, säger Strauss Zelnick, Take-Two’s vd i en intervju. Det är ett relativt nytt fenomen men det måste vara naturligt. ”De som streamar måste tro på det”.

De mindre och oberoende spelföretagen har tagit hjälp från gamers som streamar sitt spelande. Större förlag som Electronic Arts har tidigare haft ett primärt fokus på traditionella annonser.

“Live-streaming har blivit alltför populärt för giganterna att förbise”, säger John Benyamine, chef för marknadsföringsbyrån Greenlit Content LLC.

”Har du inte live-streaming som en del av din marknadsföringskostnad, gör du det fel”.

Framgångsrika videospelare som streamar sitt spelande engagerar miljontals följare och spenderar ofta upp till 12 timmar om dagen på att spela ett spel.