september 23, 2019
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • Väntar på att kurserna hämtas..
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Lån via mobila appar allt populärare

 • maj 20, 2019
 • Redaktionen

Få har undkommit Bynks storsatsning på senare tid och nästan var och varannan skylt längs med Sveriges vägar skyltar med Bynks nya mobila app.

Bynks framgång har mycket att göra med företagets smidiga lösning till allt som har med lån och finansiering att göra. Med Bynk kan du väldigt enkelt öppna appen—välja det belopp du önskar att låna och därefter fylls din kontokredit med kapital och du kan vidare börja spendera pengarna. Vid ytterligare behov öppnar du helt enkelt appen igen, ansöker om en utökad kredit och får därefter besked om denna inom bara några minuter. På så vis har Bynk blivit mångas “go-to” app när det kommer till lån och väldigt likt Swish så satsar företaget på att bli ett hushållsnamn några år framöver. Bynk är dock inte den ända aktören inom branschen.

Allt fler företag väljer att satsa på mobila appar och mobila lån

Det som tidigare kallades för “sms lån” har snabbt föråldrats och idag har alla dessa lån som tidigare ansöktes om via sms nu istället gått över till Internet—något som fortfarande var oerhört omoget under höjden av SMS-meddelandenas popularitet. Idag rör sig allt fler över till Internet och få aktörer erbjuder idag sms lån. Istället erbjuder de snabblån som man kan ansöka om via Internet. I samband med Sveriges nya lagar som skyddar konsumenter och låntagare från skyhöga räntor och skumma låneerbjudanden så har marknaden blivit blivit mogen och säker samt attraktiv för låntagare som behöver låna pengar snabbt. Det som tidigare endast krävde ett sms-meddelande kräver idag en kreditupplysning samt diverse verifieringsmetoder och således har den som verkligen inte kan låna pengar svårt för att låna pengar. Tvärtom så har de som är i en perfekt sits att låna pengar, som exempelvis några dagar innan löning, en ypperlig möjlighet att väldigt enkelt ansöka om och bli beviljad en kredit. Det möjliggör lösningar på kortsiktiga problem som man därefter kan betala av under längre sikt.

En av landets vanligaste anledningarna till att låna pengar idag är för att laga en bil som helt plötsligt gått sönder. Att behöva spara pengar i någon månad för att betala för bilen som försäkringen inte täcker kan vara oerhört ineffektivt, oproduktivt, och det finns ingen anledning till att man ska behöva gå utan bil i flera veckor för att kontot inte kan täcka över en omedelbar bilkostnad. Istället kan man ansöka om en kredit, betala för problemet och därefter avbetala kostnaden under en eller två månaders tid. Kostnaden blir man inte av med, men delar man upp betalningen över flera månaders tid så är den enklare att betala av i takt med att lönen kommer in på kontot var månad.

Den största fördelen med att gå via långivare som erbjuder snabblån i app-form är att dessa oftast erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC, vilket innebär att ingen kreditupplysning görs hos UC i samband med lånet. Långivaren går då istället via alternativa kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode där båda gör en djup kreditupplysning på konsumenten, men kreditupplysningen visas inte upp för andra långivare. Detta betyder att ens kreditvärdighet inte heller påverkas och således kan man låna pengar för att betala för den omedelbara kostnaden utan att behöva oroa sig för att detta lån ska påverka ens lånemöjligheter med framtida långivare.

Varför går fler långivare över till mobila appar?

Den främsta anledningen är att det helt enkelt är smidigare för långivare som låntagare. Samtidigt så tjänar långivarna pengar på den effektivitet som apparna medfört. Istället för att behöva fokusera på kunder som har en dator nära sig, eller kunder som kan ta sig till ditt kontor, så kan långivarna helt enkelt göra reklam för alla potentiella kunder, var de än befinner sig. Därefter är deras tjänst helt enkelt en app ifrån eventuella konsumenter.

 
ads

Tips