juli 2, 2020
 • facebook
 • twitter
 • Väntar på att kurserna hämtas..
ISSN 2003-5926
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Lanutanuc.com

 • 2019-03-15 08:10
 • Redaktionen

Som domänens namn avslöjar så jobbar denna tjänst med att jämföra lån utan UC.  Tjänsten hjälper privatpersoner och jämför lån och långivare som inte gör kreditkoll genom upplysningscentralens register, och genom enkla filtersökningar gör tjänsten det lätt för dig som privatperson att orientera dig i denna oändliga djungel av långivare.

Idén till lanautanuc.com kom när Åsa Karlsson upptäckte en näst in till utebliven tillgång till ett smidigt och lättförståeligt verktyg för en så vanlig sak som att jämföra långivare som inte använder sig utav upplysningscentralens register.

”Långa listor med siffror och krångliga uttryck jag aldrig hört talas om var det enda jag fick fram när jag sökte efter långivare utan UC. Jag tappade tålamodet och började dokumentera alla de faktorer jag tog hänsyn till i mitt letande efter lån utan UC, för att sen kunna bygga detta kundanpassade verktyg”

Dokumentationen ledde fram till ett filterverktyg som gör det enkelt för användaren att skräddarsy sin sökning och därmed bara få fram relevanta sökresultat, något som skiljer sig från konkurrenterna där man ofta hittar statiska listor som inte går att sortera efter användarens specifika behov, och därmed inte alls är lika specifika som https://lanutanuc.com.

Varför vill man undvika att hamna i UC:s register?

För att alla ska förstå varför man överhuvudtaget skall satsa på att ta sina kortsiktiga lån utan UC så måste vi reda ut två huvudbegrepp först. UC-registret hamnar du i varje gång du ansöker om ett lån, kredit eller handlar på nätet på faktura via en bank som använder sig utav UC för att få en kreditupplysning. Banker är tvungna att göra en kreditbedömning för att se om du är kapabel till att betala tillbaka de pengar du vill låna. Varje gång denna bedömning görs hamnar detta i UC-registret. Om du sedan har för många förfrågningar/registreringar hos UC ger detta negativa signaler om ditt låne- och kreditbeteende vilket i sin tur resulterar i att du anses som mindre kreditvänlig.

Vidare resulterar en låg närvaro i UC:s register i ett högt UC-score, vilket även det vittnar om en bra kreditvänlighet, och dessutom är något som många stora banker alltid tittar på vid förfrågan av lån. När man vänder sig till banker utan UC görs det ändå en kreditupplysning fast hos något annat kreditupplysningsföretag än UC.

Fördelarna med att ta lån utan UC är många. Om du exempelvis ska hyra en bostad eller teckna mobilabonnemang ökar chanserna om man har få eller inga registreringar hos UC. Eftersom det endast görs kortsiktiga och relativt små lån hos långivare utan UC ökar även chanserna att få ta lån när du ska ta större sådana eftersom antalet UC – förfrågningar påverkar din möjlighet att få beviljas lån.

Eftersom det är en väldigt avancerad tjänst är den användarvänliga sidan som skapats helt ovärderlig eftersom den skapar mycket visuell vy över vilka långivare som kan matcha sökningarna. I resultatet kan man bland annat få reda på ränta, avgifter, löptider och villkor samt en massa annat som kan vara bra att veta när man väljer mellan långivarna. Lanautanuc.com kan även räkna ut minsta möjliga lånekostnad för olika lånebelopp som baseras på ränta, löptid, uppläggningsavgift och eventuella avgifter. Även ett omdöme om respektive långivare infinner sig på sidan, detta hjälper dig ytterligare att välja vilken långivare du skall använda dig utav. Allt för att låntagaren skall få så bra förutsättningar som det bara går.

 
ads

Tips