februari 16, 2019
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • Väntar på att kurserna hämtas..
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Bangkok

Litecoin vinner mark över Bitcoin på Dark web

 • mars 16, 2018
 • Redaktionen

Bitcoins överbelastade blockchain och höga transaktionsavgifter har lett till ännu ett offer. E-handelsleverantörerna på The Dark web, har länge ansett att kryptovalutor varit oöverträffade som transaktionsmedium. Dessa har nu inte bara börjat acceptera utan också kräva andra cybervalutor som betalning. Resultatet är att till exempel Litecoin vinner mark över Bitcoin på Dark web.

ads

Till mångas förvåning har nämligen Litecoin blivit den näst mest populära kryptovalutan i de e-handelstranskationer som sker på Internets mörkare delar.

Enligt en rapport från Recorded Future, en realtidsinformationstjänst för informationsutbyte, används Litecoin av 30% av alla leverantörer som använder alternativa betalningsmetoder. Dash, en annan kryptovaluta vars protokoll är väl lämpat för dagliga transaktioner, accepteras vid 20% av alla butiker på den The Dark web. Bitcoin accepteras på alla e-handelsbutiker på The Dark web.

Kan minska i framtiden

Men dess andel av den totala marknaden kan minska i framtiden, med tanke på de mest positiva uttalandena om andra valutor av säljarna i Recorded Futures rapport.

De undersökta leverantörerna bestämmer vilken kryptovaluta som ska antas av leverantörer i framtiden. Dash och Monero, en kryptovaluta med starka sekretessuppgifter, framträdder som favoriter, medan bitcoin och dess avknoppning Bitcoin Cash rankades sist. Ökad användning på The Dark Web kan driva upp transaktionsvolymen i dessa kryptovalutor. Alla är emellertid inte lika entusiastiska.

 

Dash själva emotsäger rapporten

Faktum är att Dash har bemött Recorded Futures rapport. I ett mail från Ryan Taylor, Dash CEO som publicerats går det att läsa “Många offentligt tillgängliga rapporter, även med Tor och VPN-assisterade sökningar, har visat att Dash inte har antagits som en alternativ betalningsmetod för dessa (Dark Net) transaktioner”.

Taylor säger att Cryptocurrency’s PrivateSend-funktion, som blandar upp ursprungs- och mottagaradresserna till transaktioner, står för mindre än en procent av de totala transaktionerna på Dash-nätverket. “Vi tror att integritet är en viktig funktion för användarna att ha tillgång till …. men det har inte likställts med Dash adoption, än mindre använd på Darknet,” sa han.

 

Varför byter leveratörerna på Darn Web leverantör?

Bitcoins stigande transaktionsavgifter är de främsta orsakerna till att leverantörerna väljer bort denna kryptovaluta. Rapportens författare hävdar att höga avgifter har gjort det “ekonomiskt ogenomförbart” för användning på den mörka webben, där de flesta dagliga transaktionerna vanligtvis görs i små belopp.

I en konversation med Fortune lämnade en av rapportens författare, Andrei Barysevich, ytterligare uppgifter. Enligt honom är Litecoin populär eftersom det har snabbare bearbetningstider jämfört med bitcoin och kan lagras i offline plånböcker.

 

Bitcoin, Monero och Ethereum

Kryptovalutor är populära på den mörka webben eftersom de ger en bekväm metod att inte avslöja identiteter och transaktionsdetaljer. I augusti 2017 rapporterades att bitcoin, monero och ethereum var de föredragna Kryptovalutorna för att genomföra transaktioner på The Dark Web. Men federala myndigheter har alltmer börjat slå ned på de e-handelsplatser som finns där.

Till exempel stängde de förra året ned Alphabay, en webbplats som enligt uppgift hade omsatt mer än en miljard dollar sedan 2014. Den kumulativa effekten har varit en kraftig minskning av antalet olagliga transaktioner som genomförts med hjälp av bitcoin. I augusti 2017 uppskattade Shone Anstey, medgrundare och president för Blockchain Intelligence Group, en nedgång på 20 procent i olagliga transaktioner med hjälp av bitcoin.

Litecoin vinner mark över Bitcoin på Dark web.

 
ads

Tips