juli 7, 2020
 • facebook
 • twitter
 • Väntar på att kurserna hämtas..
ISSN 2003-5926
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Nordic Capital förvärvar Max Matthiessen

 • 2020-05-25 09:05
 • REFH

Nordic Capital har tecknat ett avtal om att förvärva Max Matthiessen, en av Norden största sak- och livförmedlare, från Willis Towers Watson. Nordic Capital är en ledande investerare inom finanssektorn och har en djup kunskap om de nordiska finansiella rådgivnings- och sparmarknaderna. Genom att investera ytterligare i Max Matthiessens produktutveckling och utöka organisationens kapacitet kommer Nordic Capital att stödja företagets utökade kunderbjudande och nästa fas av hållbar tillväxt och innovation.

Max Matthiessen grundades 1889 och företaget har varit aktivt inom försäkringsbranschen i mer än 130 år. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och har 440 heltidsanställda, varav 235 rådgivare, på cirka 30 platser runt om i Sverige. Rådgivningstjänster inkluderar tjänstepension, förmögenhets-förvaltning och företagsförsäkring. Max Matthiessen har en kundbas på cirka 13 000 företagskunder och hade en omsättning på 1 522 miljoner kronor under 2019.

Max Matthiessen är verksamma i en bransch som genomgår en rad strukturella förändringar med hårdare regelverk och en ständigt ökande digitalisering. Nordic Capital kommer att stötta Max Matthiessens arbete med att uppnå sin fulla potential genom att tillföra branschkompetens, ett omfattande industriellt nätverk samt kapital. Fokus kommer att ligga på att expandera företagets plattform samt även på investeringar i organisationen, vidareutveckling av produktutbudet och selektiva förvärvsmöjligheter.

Christian Frick

“Max Matthiessen har ett mycket professionellt team och är en av de ledande aktörerna i Norden. Företaget passar väl in i Nordic Capitals sektorstrategi och fokus på finansiella tjänster. Nordic Capital är glada över att i partnerskap med Max Matthiessen kunna stödja företagets tillväxtresa. Det gemensamma fokuset framöver kommer att ligga på att utöka Max Matthiessens verksamhet och investera i såväl organisk tillväxt som tilläggsförvärv. Tillsammans med Nordic Capital, kommer Max Matthiessen att kunna bygga vidare på fortsatt produktutveckling som gynnar kunderna och pensionsspararna”, säger Christian Frick, Partner och Head of Financial Services, Nordic Capital Advisors.

“Vi är glada över att få samarbeta med Nordic Capital under nästa steg i Max Matthiessens utveckling. Vi har en gemensam syn på vår strategiska vision och kommer tillsammans att kunna påskynda vår tillväxt. Vi kommer fortsätta att leverera marknadens främsta produkter och tjänster till våra kunder och samtidigt utveckla och utöka vår produktportfölj ytterligare. Nordic Capital har en bred strategisk kunskap och stor erfarenhet av vår bransch. Vi ser fram emot att få ta del av deras expertis i nästa fas av vår utveckling”, säger Bo Ågren, Max Matthiessens vd och koncernchef.

Johan Forsgård, Nordenchef, Willis Towers Watson kommenterar: “Vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans med Max Matthiessen och vi är övertygade om att Max Matthiessen kommer att fortsätta växa och utveckla sina tjänster med Nordic Capital som ny ägare. Willis Towers Watson och Max Matthiessen kommer fortsatt att ha en relation i delar av verksamheten där vi förblir nära samarbetspartners.”

Nordic Capitals tidigare erfarenhet inom finanssektorn inkluderar investeringar i MFEX, Nordnet, Resurs Holding, Nordax, Bank Norwegian, Lindorff (kombinerat med Intrum), Trustly, Bambora och Point, samt ett stort antal innehav som genomgått både organisk tillväxt och kompletterande förvärv.

Villkoren för transaktionen uppges inte. Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighets-godkännanden. Citi var finansiell rådgivare och Cederquist legal rådgivare till Nordic Capital i transaktionen.

 
ads

Tips