december 8, 2019
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • Väntar på att kurserna hämtas..
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Stockholmsbörsens rapportbolag idag

 • november 07, 2019
 • Redaktionen

Skanska redovisar högre omsättning och resultat i tredje kvartalet, och investerarna räds inte av att byggmarginal och orderingång halkar efter en aning jämfört med förväntningarna. Aktien handlas upp på eftermiddagen upp med 3,4 procent – mest av alla i OMXS30 rapporterar Dagens Industri.

Torsten Janssons New Wave har växt så det knakar de senaste åren men nu lovar vd:n att fokusera mer på marginalförbättringar framöver. Aktien handlades upp efter börsöppningen men ligger på oförändrad nivå vid 16-tiden.

Spelbolaget Leovegas rasar med 6,4 procent på sin rapport med ett rörelseresultat som var bättre än analytikernas förväntningar. Bolaget har sett en positiv start på november men spelmarginalen i oktober månad var lägre än normalt.

Recipharm rapporterade ett mycket stark kvartal där intäkter och rörelseresultat ökar – men även kassaflödet växte till 228 Mkr under perioden. Bolaget öppnar för förvärv och aktien stiger med 4,6 procent.

Servicebolaget Coors kvartalsrapport kom in ungefär i linje med förväntningarna. Vd Mikael Stöhr gläds åt att rörelseresultatet förbättras i alla de nordiska länderna men ser mer uppsida framåt exempelvis i Danmark. Aktien handlas upp med 0,5 procent.

Industri- och handelskoncernen Duroc rusar med 12,0 procent på sin delårsrapport redovisar en förbättring av sin justerade rörelsemarginal och sitt rörelseresultat.

Medicinteknikbolaget Bactiguards aktie belönas med en uppgång på 0,7 procent efter ”bolagets bästa kvartalsrapport någonsin”, enligt vd Christian Kinch.

Elinstallationsleverantören Garo ökade sin omsättning men minskade både rörelsemarginal och rörelseresultat. ”Ofördelaktig produktmix, valutaeffekter och höga kostnader på grund av marknadssatsningar och organisationsförstärkningar är förklaringen, enligt bolaget. Aktien rasar med 13,6 procent.

Life-Science-koncernen Addlife ökade sin vinst efter skatt men aktien sjunker marginellt med 6,1 procent.

Medicinteknikbolaget Bonesupports rörelseresultat blev -32,7 miljoner kronor (-58,4) för det tredje kvartalet 2019. Aktien stärks marginellt med 0,9 procent.

Installationsbolaget Eltels affärsmässiga kräftgång fortsätter och bolaget redovisar negativ tillväxt. Aktien tappar 4,8 procent.

Danska affiliatebolaget Better Collective ökar sitt justerade ebitda-resultat till 7,0 miljoner euro för det tredje kvartalet 2019 (4,8). Aktien handlas på oförändrat.

Det digitala tjänste- och mjukvarubolaget Zetadisplays nettoomsättning minskade med 14 procent under tredje kvartalet till 101 miljoner kronor. Bolaget tyngs av ATG-leveranser, rapporterar Direkt. Aktien stiger med 2,2 procent.

Rederiet Viking Supply Ships ökade vinsten i tredje kvartalet och aktien handlas upp med 4,4 procent.

Fastighetsbolagen Heba och Hufvudstaden har också rapporterat och de respektive aktiekurserna är 1,0 procent och 0,4 procent ner vid 16-tiden. Heba bommade sitt förvaltningsresultat en aning, i huvudsak beroende på avyttring av fastigheter under sommaren. Hufvudstaden ökade sitt bruttoresultat till 354 miljoner kronor från 331 i jämförelsekvartalet.

Orderingången för Maskinskyddstillverkaren Troax låg still i tredje kvartalet, och aktien handlas ner med 1,5 procent. Smålandskollegan och teknikkoncernen Xanos aktie rasar med 10,5 procent sedan bolaget sänkt resultatet i tredje kvartalet till 0,95 kronor per aktie från 1,30 kronor i jämförelsekvartalet.

Installationsföretaget Instalco belönas med en kursuppgång på 5,1 procent sedan bolaget redovisat ett justerat ebita-resultat på 127 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (75).

Investmentbolaget Bure handlas ner med 1,8 procent trots rejält resultatlyft och höjt substansvärde.

Kurserna är inhämtade vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen. OMXSPI är då upp med 0,4 procent.

Källa: Di

 
ads

Tips