juni 26, 2019
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • Väntar på att kurserna hämtas..
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Veckans Aktie – LeoVegas

 • oktober 29, 2018
 • Redaktionen


Bolag: LeoVegas
Lista:  
NASDAQ OMX, Large Cap (LEO)
Marknadsvärde: 
Ca 4 885 MSEK
Analysen skriven av: 
Tobias Lantz
Kurs vid analystillfälle: 47,9 SEK

Verksamheten
LeoVegas startades 2012, och fokuserar på lättillgängliga spel. LeoVegas vision är att skapa den främsta spelupplevelsen och vara nummer ett inom mobilspel. Verksamheten präglas av prisbelönt innovation och stark tillväxt.

LeoVegas teknikutveckling sker i Sverige medan den operativa verksamheten är baserad på Malta. Det svenska moderbolaget LeoVegas AB (publ) investerar i företag som erbjuder spel via mobila enheter och datorer samt företag som utvecklar relaterad teknik.
Mobilspelsbolaget LeoVegas har sedan start visat stark tillväxt varje kvartal.

Bolagets VD är Gustaf Hagman, en serieentreprenör inom spelbranschen, företrädelsevis noterade spelbolag.

Information från bolaget senaste 12-månadersperioden
Under de senaste 12 månaderna har mycket skett inom bolaget, bland annat ett flertal förvärv, som Casinogrounds och Royal Panda. Tidigare i år genomförde bolaget ett listbyte till Nasdaq OMX efter att ha blivit godkända för handel på marknadsplatsen. Vid samma tid så toppade aktien, högre än den låg den 30e januari har den inte gjort varken tidigare eller senare, naturligtvis är detta en effekt av listbytet.

LeoVegas blev även huvudsponsor för Swedish Open i Båstad. Förra året var LeoVegas en officiell partner till Swedish Open, men tack vare den lyckade satsningen fick de mersmak för det så Gustaf Hagman som är grupp VD gav informationen att de blev nu huvudsponsor.

Det blev även en större förändring i antalet röster och aktier i bolaget under juni månad.Hela 1 957 500 aktier emitterades under juni genom teckningsoptioner som var kopplat till incitamentsprogram antaget vid årsstämman 2015. Vid den 29e juni i år så fanns det 101 652 970 aktier och röster i bolaget LeoVegas AB (publ).

På senare tid så har LeoVegas, genom sitt helägda investmentbolag LeoVentures Ltd förvärvat Pixel Holding Group Ltd, som driver esport bettingoperatören pixel.bet. Investeringen uppgår till 1,5 miljoner euro för 51% av bolaget och görs genom en nyemission.
Pixel Holding Group Ltd driver e-sport betting operatören pixel.bet, och ska i nästa fas växla upp för att genomföra en bredare lansering. Sverige och Norden är initiala fokusmarknader med en tydlig potential att växa vidare internationellt. Pixel.bet har ambitionen att ta positionen som det ledande varumärket inom esport betting.

Sammanfattning
Min analys av bolaget är att de har en stark framtid på börsen , de har sjunkit betydligt under senaste året, vilket om man ser på rekommendationerna från banker som SEB och DnB markets bland andra pekar mot köp och att kursen ska ligga mellan 70-100 SEK.

Spelbolag är väldigt volatila och LeoVegas har sökt speltillstånd i Sverige efter att ny lag kräver det, det finns ingenting som pekar mot att de inte skulle få det, men om de skulle gå miste om det så förväntas en rejäl sättning av kursen tills tillståndet är på plats.

Kollar man på forum om aktien så kan man se allt ifrån missnöjda aktieägare som anser att aktien ligger undervärderad för tillfället. Medan andra ser värdet på aktien som den ligger nu är korrekt och att den har varit övervärderad under en längre tid.
Aktien har sjunkit med 30 SEK (-35%) under senaste 3 månaderna. Personligen tycker jag att det är en lite orättvis nedvärdering och det är kanske den största risken i aktien att ägarkretsen blivit bortskämda med extrem tillväxt. Bolaget går bra och tjänar pengar, mycket pengar, växer för varje kvartal i såväl omsättning som resultat, det känns som en långsiktigt pålitlig aktie, i synnerhet med hänsyn till hur mycket stryk aktien har tagit i år.

Om marknaden i år varit skeptisk och blankat så är analytikerna helt åt andra hållet, bland de senare analyserna så är sju av sju på KÖP, ingen på behåll eller sälj. Riktkurserna är på allt mellan 70-130 SEK per aktie, alltså betydligt upp från dagens nivåer. Något som är uppseendeväckande är att köprekommendationen bibehålls i analyser från oktober då börsen varit allt annat än positiv. Något måste medföra att de fortsatt är positiva.

Resurslänkar
LeoVegas Investor Relations
Externa analyser

 

Disclaimer
Sektionen Veckans Aktie på Aktiebladet.se innehåller analyser som är författade av Aktiebladets läsare. Veckans Aktie är inte en professionell analys och författaren kan ha egna ägarintressen i den aktie som omskrivs. Analysen ska således inte ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla en aktie och sådan rekommendation är inte heller tillåtet att skriva ut i analysen. Det åligger var och en att ta sina egna beslut vid investeringar på aktiemarknaden, varken författare av Veckans Aktie eller Aktiebladet.se har något som helst ansvar för läsarens investeringsbeslut. Analyser i Veckans Aktie berör aldrig några riktkurser för en enskild aktie. Aktiebladet.se publicerar bara länkar till publikt material. Klagomål eller korrektioner på analyser publicerat på Veckans Aktie skickas per e-post till info@raisereach.com

 
ads

Tips