april 21, 2019
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • Väntar på att kurserna hämtas..
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Veckans Aktie – Sensys Gatso Group

 • oktober 08, 2018
 • Redaktionen

Bolag: Sensys Gatso Group
Lista: 
Nasdaq Stockholm (Small Cap) (SENS)
Marknadsvärde:
Ca 1 505 MSEK
Analysen skriven av:
Daniel Af Forselles
Kurs vid analystillfälle: 1,704 SEK


Verksamheten
Gatso, som bolaget var känt som innan Sensys gick ihop med dem, grundades av den före detta racerföraren Maurice Gatsonides. Maurice var farfar till nuvarande ledningsmedlemmarna Timo Gatsonides och Niki Gatsonides. Maurice uppfann den första kameran som kunde mäta hastighet på fordon ute på tävlingsbanan och insåg snabbt att han kunde använda denna teknik för att förbättra trafiksäkerheten.

Sensys grundades 1982 som ett utvecklingsföretag. År 1987 expanderade Sensys när den svenska polisen i en upphandling önskade teknologi som kunde uppfylla stränga krav. Sensys vann upphandlingen och har sedan dess levererat system till den svenska polisen.

Sensys förvärvade Gatso 2015 och Sensys Gatso Group föddes. Sensys Gatso Group är nu den ledande leverantören av trafiksäkerhetslösningar som levererar system, mjukvara och tjänster i första hand för automatisk trafiksäkerhetskontroll globalt.

Information från bolaget senaste 12-månadersperioden
Absolut senast så vann Sensys Gatso ett operatörskontrakt i Tyskland till ett uppskattat värde på 5 MSEK. Kontraktet är för automatisk hastighetsövervakning i Bochum.

Sensys har fått in ett flertal kontrakt under de senaste tolv månaderna. Innan detta kontrakt i Tyskland så fick de in en order från Frankrike värd 16 miljoner, innan dess var det Australien på 5,9 MSEK samt en tidigare order på 25 MSEK under juli månad. Samt en order i Ohio för 8 MSEK.

Under sommaren så utsågs en ny General Manager för Sensys Gatso i Sverige. Jörgen Andersson som efterträder Helena Claesson.

I slutet av föregående år vann Sensys ett stort operatörskontrakt på 10 år. Kontraktet har ett värde uppemot 60 MSEK under de åren. Sensys tog över det automatiserade programmet för hastighetsövervakning från en tidigare leverantör.

Sammanfattning
Min analys av bolaget är att det är ett bra företag med en ljus framtid, just eftersom de nischat in sig på trafikövervakning vilket är något som alltid kommer behövas.

Avtalen fortsätter att strömma in för Sensys och med ny GM i Sverige kan vi nog se en stark utveckling, inte bara i bolaget men också på börsen.


Tekniskt kan vi se att det ser ut som att en högre botten håller på att skapas och möjligheterna är stora för en vändning i aktien till nya höjder. Det kräver dock ett fortsatt flöde av positiva nyheter och ett inte alltför dystert börsklimat i övrigt. Se ovan bild.

Jag har kollat och läst igenom Sensys Gatso Facebook grupp, seriösa aktieägare med stort hopp för bolaget, följer utvecklingen i bolaget starkt och ser bara en ljus framtid i bolaget. De tänker väl som jag, att trafikövervakning alltid kommer att behövas.

Som aktieägare hade det varit roligt om fler blev insatta i bolaget.

Resurslänkar

Facebookgruppen

Sensys Hemsida

 

 

 


Disclaimer

Sektionen Veckans Aktie på Aktiebladet.se innehåller analyser som är författade av Aktiebladets läsare. Veckans Aktie är inte en professionell analys och författaren kan ha egna ägarintressen i den aktie som omskrivs. Analysen ska således inte ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla en aktie och sådan rekommendation är inte heller tillåtet att skriva ut i analysen. Det åligger var och en att ta sina egna beslut vid investeringar på aktiemarknaden, varken författare av Veckans Aktie eller Aktiebladet.se har något som helst ansvar för läsarens investeringsbeslut. Analyser i Veckans Aktie berör aldrig några riktkurser för en enskild aktie. Aktiebladet.se publicerar bara länkar till publikt material. Klagomål eller korrektioner på analyser publicerat på Veckans Aktie skickas per e-post till info@raisereach.com

 
ads

Tips