Facebooks kryptovaluta Libra kan komma till att bli en världsledande valuta

Facebooks kryptovaluta Libra

Facebooks kryptovaluta Libra har potential att bli en världsomspännande valuta, säger Tally VD Jason Brown.

“Libra hotar regeringarna som utfärdar valuta, bankerna som lagrar det och det faktiska transmissionsnätet”, fortsätter Brown.Den sociala mediajätten meddelade under tisdagen en kryptovaluta vid namn Libra, med avsikt att göra det enklare för människor att skicka pengar över hela världen. Medan Libra kommer att drivas av en ideell förening som stöds av en rad företag och organisationer, kommer Facebook att driva Calibra, en digital plånbok för lagring och utbyte av det digitala myntet.

“Folk förstår inte hur mycket Libra kan påverka om det verkligen sätter fart” sade Brown i en intervju för CNBC

Han förväntar sig att Libra kommer ta lång tid att applicera när det gäller vardagliga ekonomiska uppgifter, som att betala räkningar, men menade att det snabbt kan bli “det primära sättet att få pengar från första världsländerna”.

Facebooks kryptovaluta lanseras samtidigt som det sociala nätverket arbetar för att få tillbaka användarförtroende efter datasekretess och säkerhetsskandaler.

“De kunde inte ha valt en sämre tid,” sade Brown. “Jag tror att de flesta konsumenter kommer att associera denna [Libra] med Facebook,” även om Facebook inte kommer att kontrollera det.

2 kommentarer

  • Beata

    Tror det hade blivit stabilitet i världen ifall kryptovalutor infördes. Pengar som inte har någon styrning ifrån länders regeringar vore förnuftigt.

  • Gustaf

    Kryptovalutor är definitivt framtidens valuta enligt min åsikt! Inga centralbanker som rår över dessa, parera valutakurser med räntehöjningar och räntesänkningar har visat sig fungera mycket dåligt genom historien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *