Inge vidare bra reklam- Leovegas skickade spelreklam till spelmissbrukare

Leovegas

Leovegas utreds i Storbritannien sedan man låtit systersajter skicka spelreklam till en spelmissbrukare. Det skriver The Guardian.

Spelmissbrukaren fick sitt konto med Leovegas stängt i maj 2018 men under månaderna efteråt fortsatte spelreklam att skickas till hans mejl. Dessa kom från systerbolagen inom Leovegas-gruppen så som Pink Casino och Castle Jackpot.

Enligt uppgift fick personen reklam upp emot fyra gånger om dagen där han erbjöds ”gratis spins” och spelbonusar. Till slut valde personen att öppna konto i januari på 21.co.uk. Han använde samma namn och mejladress men registrerade med moderns kreditkort.

Efter att ha spelat bort 20 000 pund och fått frågan om ID-verifikation, blev det fastställt att han spelade med någon annans kort och kontot frystes. Nu utreds Leovegas för de skickade spelreklamen och om man därmed brutit mot spellicensen. Händelsen kastar även nytt ljus på krav om mer rigorösa bakgrundskontroller som förespråkats av kampanjpersonal och politiker, skriver tidningen.

Leovegas betalade 600 000 pund i böter för en rad överträdelser under 2018. Bolaget har avböjt att kommentera Guardian-artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *