augusti 4, 2020
 • facebook
 • twitter
 • Väntar på att kurserna hämtas..
ISSN 2003-5926
 • New York
 • London
 • Moscow
 • Tokyo
 • Stockholm
 • Delhi
 • Hong Kong
 • Frankfurt

Veckans aktie – PowerCell Sweden

 • 2019-02-11 13:56
 • Redaktionen

Bolag: PowerCell Sweden
Lista: First North Stockholm
Marknadsvärde: Ca 2 723 MSEK.
Analysen skriven av: Redaktionen
Kurs vid analystillfälle: 58,75 SEK

Verksamhet
PowerCell Sweden är ett bränslecellsbolag som utvecklar miljövänliga elgeneratorer med unika bränsleceller och reformerteknologi som är lämplig för både existerande och framtida bränslesystem. Företaget har utvecklat en bränslecellsteknik som används som kraftkälla för bil-, transport- och stationära applikationer.

Framtidsutskikterna för bolaget är nästintill obegränsade, med en unik produkt som ligger helt rätt i tiden. I en tid där diskussionen går varm kring framtidens energiförsörjning för bilar. Angående om man skall effektivisera det traditionella bränslemotorerna eller skifta bilparken mot eldrivna motorer, där tvistar dem lärde. Här kommer PowerCell in med en alternativ produkt som onekligen faller marknaden i smaken.

Samarbetsavtal har knutits med stora globala aktörer under de senaste åren, bl.a. Bosch, Siemens & Semcon har alla tre knytet någon form av samarbetsavtal med det svenska företaget. Att intresset för PowerCell är stort bland branschledande aktörer inom olika områden borgar för att bolaget är på rätt spår med sin teknik.

Nuläge

Aktien har de senaste tiden haft en väldigt stark utveckling, aktien har stigit cirka 76 procent det senaste 2 månaderna. Bakom den framgångsrika kursresan ligger bland annat en order från en globalt ledande underleverantör till fordonsindustrin. Ordern i sig är en testorder på endast 2 MSEK, men förhoppningarna i bolaget är att ordern kommer leda till att underleverantören blir en storkund åt PowerCell. En annan stor nyhet som bolaget har släppt den senaste tiden är just en sådan uppföljningsorder, denna gång var det från en ledande europeisk fordonstillverkare.

”Klimathotet tvingar fram en snar elektrifiering av fordonsbranschen, men för massbilismen är batteridrift ingen lösning då det varken kommer att gå att få fram till tillräckligt med laddstolpar eller kapacitet i elnäten. För att klara en verklig omställning kommer det att krävas bränsleceller och vätgas och det inser nu allt fler tillverkare.” – Per Wassén, vd, PowerCell.

Sammanfattning
Den erfarne aktiespekulanten känner säkerligen till historien och förutsättningarna i PowerCell. Bolaget har historiskt sätt haft en väldigt volatil kursresa, något som hör till vanligheterna när man pratar om den här typen av framtidsbolag. PowerCells framtidsutsikter är dock till närmsta oändliga, bolaget har redan utvecklade produkter som uppenbarligen tas väl emot av marknaden. PowerCell är onekligen ett väldigt spännande bolag, och om allting fortsätter i samma spår som de gjort den senaste tiden så finns det enormt mycket uppsida i den nuvarande aktiekursen. Tyvärr brukar hinder på vägen dyka upp för den här typen av bolag och värderingen är något ansträngd efter den senaste tidens kursrusning.

Som vanligt när man handlar med den här typen av aktier så gäller det diversifiera portföljen, eftersom att framtidsutsikter inte alltid går i uppfyllelse eller tar längre tid än beräknat, men som en krydda i portföljen är PowerCell verkligen ett bolag att hålla ögonen öppna efter.

Disclaimer
Sektionen Veckans Aktie på Aktiebladet.se innehåller analyser som är författade av Aktiebladets läsare. Veckans Aktie är inte en professionell analys och författaren kan ha egna ägarintressen i den aktie som omskrivs. Analysen ska således inte ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla en aktie och sådan rekommendation är inte heller tillåtet att skriva ut i analysen. Det åligger var och en att ta sina egna beslut vid investeringar på aktiemarknaden, varken författare av Veckans Aktie eller Aktiebladet.se har något som helst ansvar för läsarens investeringsbeslut. Analyser i Veckans Aktie berör aldrig några riktkurser för en enskild aktie. Aktiebladet.se publicerar bara länkar till publikt material. Klagomål eller korrektioner på analyser publicerat på Veckans Aktie skickas per e-post till info@raisereach.com

 

 
ads

Tips